Massage Bewegen Voeding 

Cupping massage.


De cupping massage is bedoeld om afvalstoffen vanuit de dieper gelegen lichaamsweefsels naar de oppervlakte van de huid te trekken. Ook spierkrampen kunnen met behulp van deze massagetechniek naar het huidoppervlak worden getrokken. De massage wordt uitgevoerd met speciale bokalen, welke zijn vervaardigd uit glas of kunststof. De glazen bokaaltjes worden vacuüm op de huid aangebracht met vuur, de kunststoffen met een vacuümpompje. Door het vacuüm trekken van de huid, en het naar de oppervlakte brengen van dieper gelegen klachten, raken de spieren en de huid beter doorbloed. Hierdoor is het voor het lichaam mogelijk zich sneller en gemakkelijker te ontdoen van afvalstoffen. Op het eerste gezicht lijkt de massage pijnlijk, maar de cupping massage werkt voornamelijk om te ontspannen.

 
Met behulp van de cupping massage kan de bloedsomloop plaatselijk worden gestimuleerd. Leuk om te weten is ook dat de huid op de plaatsen waar de vacuüm gezogen bokalen zich bevinden ook daadwerkelijk verkleurd, van licht rood naar donker paars. Wanneer dit gebeurt, dan start de massage met de glazen bokalen. Hierdoor kan er een diepe doorbloeding worden verkregen. Vanzelfsprekend moet de massage plaatsvinden op de blote huid. De verkleuringen in de huid blijven een paar dagen zichtbaar en zijn te vergelijken met blauwe plekken. Echter, de vlekken zijn een puur cosmetisch verschijnsel en doen geen pijn. Ook de massage zelf wordt niet als pijnlijk ervaren.
Cupping massage wordt veel toegepast bij onder meer chronische pijnklachten, hoofdpijn en migraine en bij duizeligheid. Je kunt voor cupping massage kiezen wanneer je last hebt van klachten als gevolg van stress en spanningen. Ook dan zal je snel verlichting merken.


De behandeling duurt 45 minuten. Prijs € 45.-