Voetreflexzonemassage.

 

De geneeskunde heeft zich in Egypte zeer vroeg ontwikkeld. Al 1000 jaar voor het begin van onze jaartelling was er sprake van een artsenstand in dat land. Dat ook voetmassage werd toegepast, blijkt uit afbeeldingen op tempelwanden. Het is zo dat deze behandelmethode al zeer vroeg in het verre oosten werd toegepast bij het verhelpen van klachten en aandoeningen.

In 1902 leerde de Amerikaanse KNO-arts dr. William H. Fitzgerald in Engeland de reflexzonetherapie kennen. Hij ging er mee experimenteren waarna hij zijn bevindingen in 1917 publiceerde in het boek: Zone Therapy, or Relieving Pain at Home. Een andere Amerikaanse arts, dr. J. S. Riley, las dat boek en deelde zijn kennis met zijn toenmalige assistente, mevrouw Eunice Ingham. Zij werd erdoor gegrepen en paste de behandelmethode in de praktijk met veel succes toe. In 1938 publiceerde ze haar eerste boek op dit gebied: Stories the feet can tell…. In 1958 las de Duitse verpleegster Hanne Marquardt het boek van Eunice Ingham. Ook zij werd daardoor zo geboeid dat ze voetreflexologie in de praktijk ging toepassen. Haar enthousiasme bracht haar er toe door middel van cursussen en workshops voetreflexologie in Europa bekendheid te geven. Sindsdien wordt de therapie over de gehele wereld met succes toegepast.

Werking van voetreflexologie:

Voetreflexzonetherapie is een ervaringstherapie. Toepassing van deze behandelmethode blijkt zeer goede resultaten te geven. Ook in gevallen waar andere therapieën geen succes meer hebben. Bij onderzoek van de voeten blijkt dat vooral op de voetzool zones voorkomen die corresponderen met de organen in het lichaam. De ligging van de orgaanzones op de voetzool lijkt sterk op het patroon van de organen in het lichaam. Er bestaat geen eenduidige verklaring waarom het lichaam op deze wijze op de voeten wordt geprojecteerd. De ervaring leert echter dat een goede voetreflexbehandeling een krachtige stimulans kan zijn waardoor het lichaam zichzelf in balans gaat brengen. Daardoor kan het zelfhelend vermogen van het lichaam zijn werk doen. Dat voetreflexologie een positief effect heeft, is zelfs vastgesteld in het kader van onderzoek aan de Michigan State University in de USA.

Een behandeling duurt een uur, je investeer € 65,-

Investeer in jezelf: bel 06 557 461 99 of vul je gegevens in, kom naar Beauty Reflection Weststraat 65 Den Helder.

   

· 

·  Voornaam *    

·  Achternaam *    

·  E-mailadres *  

·   Telefoonnummer  

·   Bericht    

·* verplichte velden