Massage Bewegen Voeding 

Nieuws.

Stoelmassage Jilles de Wit

Den Helder, 31 mei 2015

De Shiatsu stoelmassage is een verkorte, makkelijk toepasbare vorm van de traditionele Japanse Shiatsu (acupressuur ook wel drukpuntmassage genoemd). Het is preventief bedoeld voor spanningsklachten als gevolg van stress of een niet optimale werkhouding. De shiatsu stoelmassage (ook wel bedrijfsmassage genoemd) biedt een ontspannende stoelmassage voor de nek, schouders, rug en armen en handen. In onze dynamische maatschappij krijgen we steeds meer te maken met de gevolgen van stress, een (te) hoge werkdruk en het steeds opnieuw moeten aanpassen aan de veranderingen in onze samenleving en de aard van onze bezigheden. Veel mensen hebben daar problemen mee, jong en oud, zowel mannen als vrouwen. Heel vaak wordt geen aandacht geschonken aan de eerste symptomen die wijzen op een te hoge belasting of werkdruk. Als gevolg daarvan worden steeds vaker problemen als spanningshoofdpijn,  burn-out, arm-, nek- en schouderklachten geconstateerd. Arm-, nek- en schouderklachten als gevolg van vaak herhaalde bewegingen zijn ook bekend.

Repeterende Bewegingen.


Bij veel beroepen zoals chauffeurs, kappers en beeldschermwerkers komen veel repeterende handelingen voor waardoor een kleine spier of spiergroep gedurende de dag behoorlijk zwaar wordt belast. De uitgevoerde handelingen vergen echter weinig inspanning, en de extra bloedtoevoer met zuurstof  en afvoer van afvalstoffen neemt niet toe.  De combinatie van onevenredig veel gebruik van een spier of kleine spiergroep zonder extra toevoer van bloed zorgt ervoor dat de spier verzuurt. Stijve en pijnlijke spieren zijn het gevolg.


Gezondheidsproblemen en uitval.

Om gezondheidsproblemen en uitval te voorkomen is het erg belangrijk dat structureel wordt gewerkt aan stressreductie en spierontspanning. Een prima hulpmiddel hierbij is stoelmassage of StoelShiatsu. Deze behandelmethode wordt tegenwoordig veel toegepast in de werksituatie. Het is een laagdrempelige, prettige methode om het stressniveau te verlagen en zo de negatieve gevolgen te reduceren of te voorkomen. Het is een laagdrempelige massage doordat je als cliënt de behandeling gekleed ondergaat. Iedereen die een Stoel Shiatsu  Den Helder heeft ondergaan, is enthousiast.

Bij Stoelmassage door Jilles de Wit zit de cliënt op een stoel die speciaal is ontwikkeld om een zeer ontspannen en rustgevende houding te kunnen aannemen. Bovendien stelt deze stoel mij in staat een effectieve en vitaliserende massagebehandeling te geven. In ongeveer 20 minuten tijd bewerk ik met manuele technieken uw rug- en schouderpartij. Ook uw armen en de nek krijgen de nodige aandacht. Door de behandeling wordt het stressniveau belangrijk verminderd. Daardoor treedt verlaging van spiertonus op en wordt de stofwisseling verbeterd. Wereldwijd wordt deze effectieve methode van ziektepreventie met veel succes toegepast.
Voor bedrijven en instellingen die serieus aandacht besteden aan preventie van ziekteverzuim, kunnen eigenlijk niet meer om deze methode heen. De kosten zijn laag en de opbrengsten hoog,

U kunt voor een stoelmassage  terecht in de praktijk in Den Helder.